Anasayfa / Mimari Tasarımlar / Wolveridge Architects tarafından Blairgowrie’de Yükseltilmiş Ev Konutu
Wolveridge Architects tarafından Blairgowrie'de Yükseltilmiş Ev Konutu
Wolveridge Architects tarafından Blairgowrie'de Yükseltilmiş Ev Konutu

Wolveridge Architects tarafından Blairgowrie’de Yükseltilmiş Ev Konutu

Bu sahil konutu, bir zamanlar şehirde yaşayan genç bir aileye ait, ancak şehir yaşamına bir mola vermek istedikleri için sahile beş dakikalık yürüme mesafesinde çok şey edindiler. Parti, Blairgowrie, Victoria, Avustralya’da kumpassız, meyilli bir tahsisin tepesinde bir gizeme alıyor. Evin esası kumdan yapıldığından, konut bir dizi nebat ile çevrili olduğundan ve alt zemin kat keşmekeş alanı olarak hizmet verdiğinden, mimarlar büyük ebatlı bir alt mağara inşa etmek için kazmaya karar verdiler. Daha sonra üst katta kuzeye bakan bir dörtgen oluşturmak için istifi kullandılar ve bu da görünüşte tek katlı, bodur bir konutla sonuçlandı. Evin kendisi dört odak kısmı üzerinde tasavvur edilmiştir: doğrudan alttaki odacık odasının üzerinde yer alan hizmetler bölgesi ile parçalayan iki ana yaşam alanına sahiptir. Öbür bir kısım ise iç mekanı peyzajla ilişkilendiren yarı çatılı dış yaşam alanıdır. Evin girişi dışarıdandır ve sıkıştırılmış topraktan inşa edilmiş bir kolon dizisi ile belirlenen bir bahçe yolunu ulaşılır. Konut genelinde kullanılan malzemeler geri dönüştürülmüş ahşap, karartılmış kontrplak ve parlak ısıl harekât görmüş yumuşak çelikten oluşuyor.Wolveridge Architects, aileye çocukları ve dostları için geniş bir sarih alan sağlayacak bir konut sağlamak için epigrammatiktir ve aynı zamanda konut, yoğun bir şehir tecrübesinden uzak bir his kapsamalıdır.

Hakkında admin