Anasayfa / Mimari Tasarımlar / Island Residence: Massachusetts, Amerika Birleşik Devletlerinde Sansasyonel Bir Sürdürülebilir Konut
Island Residence: Massachusetts, Amerika Birleşik Devletlerinde Sansasyonel Bir Sürdürülebilir Konut
Island Residence: Massachusetts, Amerika Birleşik Devletlerinde Sansasyonel Bir Sürdürülebilir Konut

Island Residence: Massachusetts, Amerika Birleşik Devletlerinde Sansasyonel Bir Sürdürülebilir Konut

Island Residence, Edgartown, Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri yakınlarındaki Chappaquiddick adasında bulunan Peter Rose + Partners tarafından bitirilen bir projedir. Konut, 6.300 SF ana evi, 630 SF garajı, 270 SF depolama kulübesi ve 130 SF tekne konutu ile dört yapıdan oluşuyor. Sitede daha evvel bir konut, garaj/misafir konutu ve bir mera süresince uzanan uzun bir araba yolu bulunmaktadır. Bu cins bir site ile ortadaki yolu yeni bir alana taşımaları gerekiyordu. Ağaçlara hasar vermeden meşe ve çam ormanlarının arasından esiyor. Projenin bir emeli, daha geniş bir alanda muhtemel olduğunca görünmeze yakın olmasıdır. Konut, faal genç bir aileye ait olduğu için bir tatil konutu olarak planlanmıştır. Ana konut ve kayıkhane, etrafa daha az tesir edecek biçimde dikkatli ve stratejik bir biçimde yerleştirilmiştir. Kayıkhane, çamların arda saklanıyormuş gibi, hiçbir ağacı kırmadan veya yıkım etmeden inşa edilmiş dört ince beton kolon üzerine oturuyor. Konut, Nantucket ve doğuda Cape Pogue Körfezi üzerinden gün doğumu, batıda okyanus ve Edgartown ve su üzerinde gün batımı manzarası sunmaktadır. Zemine yakın, sızdırmaz, boyanmamış ahşapla kaplanmış, bu da ona değişik bir sürükleyicilik seviyesi kazandırıyor.Edgartown, Massachusetts, ABD Konut, tamamen açılan bir köşe penceresi de dahil olmak üzere tamamen çalıştırılabilir sırça pencerelere sahiptir. Island Residence Ağaçlarla çevrili sitede otururken sürükleyiciliğini artıran değişik hacimlerden oluşmaktadır. dış tasarım Büyük sırça oturumlar, etrafı ve okyanus rüzgârlarının girişini iyi bir biçimde görmek için dış kısım süresince açılır. teras alanı Kalibre edilmiş pencere sarihlikleri, “evin yaşam alanlarını modüle etmek ve HVAC teçhizatının ebadını ve şirket maliyetini büyük miktarda eksiltmek için yapının radyan ısıtma ve soğutmasıyla geçim içinde çalışır.” beyaz kanepe İçeri girdiğinizde, ahşap malzemelerdeki iç mekanın hoşluğu ile büyüleneceksiniz.çim alan Tıpkı perdelerle kaplı bu yemek alanı gibi. hallway İç mekanlara tabiatın değişini kattığı için mobilya tercihi dahi çok hoş. merdiven İç mekan, tıpkı bu antre gibi değişik bir sanat ve emekçilik seviyesini yansıtıyor. ahşap astar Bu hoş bir merdiven. Yalnızca kulelerin nasıl zarafet edeceğine bakın! banyo Merdivenleri çevreleyen şey, onu çevreleyen bu yatay ve dikey ahşap panjurlardır. çim alan İşte beyazın zarafetiyle ahşabın natürel hoşluğunu birleştiren banyo.Ancak ilave edilen peyzaj, yerel cinsler kullanılarak sürdürülebilirliği düşündü. Sulama sistemi, yeşil çatılarda bir araya gelen ve büyük bir sarnıçta depolanan suyu kullanır. Konut, yeni inşaatın etrafsal tesirini en aza indirmeyi amaçlıyor. Atıkları eksiltebilecek, para tasarrufu sağlayabilecek ve enerji tasarrufu sağlayabilecek bir dizi sürdürülebilirlik taktiği uygular. Aynı zamanda, konut ve etrafı arasında bir irtibatı teşvik eder. Peter Rose + Partners tarafından planlanan bu projede, natürel ışığın içeri girmesine izin vermek için güneye bakan pencereler bulunmaktadır. Bu, elektrik tüketimini en aza indirir ve güneş ısısı hasılatını had safhaya çıkarır. Ayrıca çatı izolasyonu sağlayan, hava niteliğini artıran, yağmur suyunu idareyen ve hengameyi eksilten natürel deniz otuyla kaplı yeşil bir çatıya sahiptir. Evet, bu konut yalnızca hoşlukla alakalı değil, etrafa büyük umursanarak inşa edildi..

Hakkında admin